Demarest, NJ

Alpine Country Club


Clubhouse


DESIGN FACTS

Alpine Country Club voted with 92% approval to replace their existing clubhouse with a new facility. The new clubhouse is designed in a Romanesque style with Normandy and English Tudor influences. It is designed as a traditional northeastern manor home was built. Construction began in the Fall of 2005 and was completed in the Spring of 2006.

Design features include multiple chimneys and dormers accenting the steeply pitched cross-gabled roof, a combination of natural stone and distressed stucco on the facade with accents of brick and limestone and multi-paned transformed windows with cut stone voussoirs over openings.

The entry lobby, furnished as a living room, features a stone and millwork clad fireplace with stained wood floors and beamed ceiling.

The dining rooms are designed to accommodate a variety of dining functions and events with a wall of paired French doors creating separation between the rooms. The main kitchen and small grill kitchen locations support multiple and simultaneous events in the dining rooms, bar/lounge and private dining room or on the pool deck, covered loggias and event tent.