Vero Beach, FL

Johns Island Club

Spa/Fitness Center


DESIGN FACTS

After investigating several solutions to expand the Fitness/Spa services to meet a growing demand for a two-story Fitness addition to the existing Clubhouse was the answer.

As Phase I of the membership approved master plan, the new fitness center/spa was created as an addition to the north end of the existing clubhouse. In order to maintain a pleasant ambiance to the north chamber of the existing clubhouse a two-story atrium was created as the connector between the buildings. The cardio-weight studio is on the lower or arrival level with a connection to the golf locker rooms. A stair and elevator in the atrium connects to the upper level spa and floor exercise suites.

Separated with portable acoustical walls so various sized classes can be accommodated the floor exercise suite was designed to be acoustically isolated from the adjacent spa and the cardio/weights studio below. The floor exercise suite is also isolated from the clubhouse with an atrium space to accommodate those waiting for the next class.