Tequesta, FL

Jupiter Hills Club

Fitness Center


DESIGN FACTS

Ten years after the main clubhouse was completed, a one story version of the clubhouse was designed to meet the growing demand for fitness and spa services. A more casual interior design to reflect the high energy activities of fitness and wellness was created.

Two types of space are housed within the 9500 sq. ft. building. Fitness spaces full of natural light, mirrors and high ceilings counter the quiet more intimate zones required for massage and relaxation. Men’s and Women’s relaxation and locker rooms are mirror images in size and shape but distinct in color pallet and accessorizing. Massage rooms are arranged between the lounges and locker rooms used by both men and women.

Fitness trainers use the welcome desk designed for point of sale and member files directly off the fitness floor and Group Wellness Rooms. Towels and cold beverages are located for easy member access adjacent to the reception desk. State of the art fitness equipment is arranged on easy to clean woven vinyl and rubber flooring. “Eurospan,” a ceiling fabric that looks like drywall, is used between painted wood beams and adds acoustic qualities to the large volume. Aerodynamic oversized fans in the volumetric fitness floor keep members comfortable during their workout. The main space has large windows overlooking the outdoor fitness lawn in front of the building which also allows generous natural daylight to fill the space.